Društvena briga: Posjeta i podrška porodici Čorbić

 


U okviru mevludske manifestacije „Stazama Poslanika islama“ jedna od redovnih aktivnosti su i posjete koje za cilj imaju podršku i pomoć osjetljivim kategorijama.

U utorak 20. oktobra 2020. godine upriličena je jedna takva posjeta. Koordinator Odjela za društvenu brigu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Seid-ef. Mujagić i imam Džamije Zlatnih ljiljana Alem-ef. Alić posjetili su porodicu Čorbić.

Četveročlana porodica Čorbić nema stalna primanja. Žive od povremenih dnevnica koje otac Alen zaradi. U porodici je dvoje maloljetne djece, blizanci koji imaju zdravstvenih poteškoća i koji redovno koriste medikamente za koje izdvajaju značajan iznos novca, kojeg im ionako nedostaje i za druge životne potrebe.

Džematlije Džamije Zlatnih ljiljana na čelu sa imamom Alem-ef. Alićem i koordinatoricom Nerminom Alić prikupio je značajnu donaciju za ovu porodicu. Ovom prilikom porodici su uručeni prehrambeni paketi, odjeća i obuća, te novčane donacije. Odjel za društvenu brigu porodici je uručio poklon bon koji je namijenjen za kupovinu paketa. Ukupan iznos donacije porodici Čorbić je cca 500 KM.


Medžlis Islamske zajednice Tuzla

Comments